Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

İlklerin filmi ‘Kanlı Girdap’

Başarılı oyuncular Selma Ergeç ve Selim Bayraktar, Şilili yönetmen Patricio Valladares'in korku filmi 'Kanlı Girdap' için kamera karşısına geçti. Türkiye'nin farklı tarihi mekanlarında çekilen film Romanya'dan Garipçe Köyü'ne uzanan dehşet verici hikâyesiyle korku türüne yeni bir soluk getireceğe benziyor.
Sinema dünyasında 'Kanlı Girdap' filminin, korku türüne yeni bir soluk getirmesinin yanı sıra birçok ilke imza atması konuşuluyor. Bunlar;
FBR Yapım'ın, tamamı Türkiye'de çekilen bir uluslararası filmin yapımını üstlenen ilk yapım şirketi olması, Patricio Valladares'in Türkiye'de film çeken ilk Şilili yönetmen olması ve Selma Ergeç'in hem ilk kez bir korku filminde oynaması, hem de yabancı bir karaktere hayat vermesi.
İlk kez bir korku filmi için kamera karşısına geçen Selma Ergeç, 'Nina' isimli üniversite araştırma görevlisini canlandırıyor.
Selim Bayraktar ise ömrünü tarihe adamış bir akademisyene hayat veriyor.
Filmde, Kazıklı Voyvoda olarak bilinen Vlad Tepes'in kayıp mezarını bulmaya çalışan bir ekibin, kendilerini bambaşka bir efsanenin içinde bulmasıyla yaşananlar anlatılıyor.
Filmde Selma Ergeç'in İngilizce konuşması hem yönetmenden, hem de izleyiciden tam not aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA